Bankjegy felismerés céljából 8 db iPhone SE készüléket kapunk

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a bankjegy címletek azonosítására alkalmas szoftverrel felszerelt eszközök (okostelefonok) beszerzéséhez kérte az MNB támogatását.
A szolgáltató független okostelefonokat a tagegyesületek adják át azoknak a súlyosan látássérült személyeknek, akik a teljes látásvesztés, illetve a minimális látásuk mellett önállóan, segédeszköz nélkül nem vagy csak nagy nehézséggel képesek a bankjegyeket felismerni.
A látássérültséget a fogyatékossági támogatásról, a vakok személyi járadékáról, a magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozattal igazolni szükséges..
Az MVGYOSZ az okostelefonokat a súlyosan látássérült emberek részére, a bankjegyek felismerésének megkönnyítése céljából adja tartós használatba. A telefon 2 év elteltével kerül a használója tulajdonába.
Az MVGYOSZ fenntartja magának a jogot arra, hogy ha a támogatott személy nem képes, vagy nem tudja használni a készüléket, akkor azt visszavehesse és egy másik rászoruló részére átadhassa.
A Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete 8 darab iPhone SE készüléket kapott e program keretében, melyekre kérelmet nyújthat be az egyesület azon vak vagy aliglátó tagja
– akinek szervezetünkkel tagsági viszonya 2016. december 31. előtt kelt,
– akinek nincs tagdíj hátraléka és rendezve van a 2017 évi tagdíja,
– nem, vagy nagyon nehezen ismeri fel a papírpénzeket
– vállalja, hogy a készülék használatának elsajátítására oktatáson vesz részt.
Az elbírálásnál előnyt élvez az aki:
– egyedül, vagy látássérült családtagjával él, vagy egyedül nevel kiskorú gyermeket..
– jelenleg nem használ iPhone készüléket.
A kérelmek elbírálása a soron következő elnökségi ülésen várható.
Kérjük, hogy papír alapú, vagy elektronikusan kitöltött  kérelmét legkésőbb 2017. szeptember 11-ig juttassa el irodánkba, illetve az alábbi e-mail címre:  veszpremvakok@upcmail.hu.
A kérelem formanyomtatvány letölthető honlapunkról: itt http://veszpremvakok.hu/dokumentumok/iphone_palyzat.doc
Akadálymentes beállítások